Znana tudi kot jedilni oslez ali Bamija, dragulj kulinarike, ki osvaja kuhinje po Balkanu, Sredozemlju in Arabskem svetu. Za kompaktnejšo rast ji preprosto obrežite vrh, s čimer spodbudite razvoj številnih stranskih poganjkov. Očarajo vas lahko z veličastnimi belimi ali rumenimi cvetovi, iz katerih se razvijejo sočni plodovi dolžine 5-9 cm, ki jih lahko obiramo vse do prve zmrzali. Okra ponuja širok spekter priprave – od pečene do kuhane, postreže pa kot izvrstno gostilo za juhe, čorbe, obare in omako, ki bo vsaki jedi dodala bogato teksturo in okus. Primerna pa je tudi za vlaganje, zamrzovanje, blanširanje, mariniranje in sušenje, kar omogoča uživanje njenih dobrot skozi vse leto. Mlade liste okre uporabljamo kot špinačo ali v solatah. Zdravilni so čaji iz plodov in listov okre.
1,89 €
Vzgojeno v Sloveniji
Domača sorta
Odporna sorta
Primerno za vzgojo v loncu
Izolirano seme
Na zalogi
Vzgojeno v Sloveniji
Domača sorta
Odporna sorta
Primerno za vzgojo v loncu
Izolirano seme