Domov
Kosarica

Semena bučk in kumar

Prednaročila, semena bomo začeli odpošiljati predvidoma 20.1.2022


Št. slik: 2

Kumarice – White Wonder

Cena: 1,49€

»White wonder« kumarice pritegnejo pozornost s plodovi bele barve. Šele ko je plod popolnoma zrel se obarva v bolj rumene odtenke. Plodovi so dolgi 10-15cm, meso pa je čvrste strukture. Dobro rodna rastlina, ki dobro prenaša vročino. S svojo posebno barvo doda zanimiv kontrast vrtni beri poletnega pridelka.

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Kumara - Crystal Lemon

Cena: 1,49€

Zelo stara sorta kumare, ki je bila (po krivem) lep čas v Evropi pozabljana. Koža je rumene barve in je ni potrebno odstraniti, meso je sočno, rahlo kislega okusa in zelo osvežilno ter nikoli me grenijo. Odlične so za pripravo svežih solat ali za vlaganje. Gojimo jih kot navadne kumare, na tleh ali ob opori. Zelo dobro prenaša sušo in je odporna na plesen. Vsekakor je to kumara, ki si zasluži vrnitev na naše vrtove. 

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Kumara - Crystal Apple

Cena: 1,89€

Izvira iz Nove zelandije, vendar odlično uspeva tudi v Evropskem podnebju. Enako kot pri kumari "Crystal Lemon" je meso zelo sočno, hrustljavo in rahlo kislega okusa. Gojimo jih kot navadne kumare, na tleh ali ob opori. Zelo dobro prenaša sušo in je odporna na plesen.

 

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Buča - Atlantic Giant posebna semena

Cena: 2,89€

Buča Atlantic giant tvori ogromne plodove, ki lahko tehtajo tudi po več 100 kg. Večina rekornih buč iz tekmovanj je prav te sorte. Največje plodove bomo dosegli, če na posamezni sadiki pustimo samo en plod. Prav tako pa je meso teh buč primerno tudi za uživanje. V kulinariki je primerna za vlaganje, za juhe, marmelade, kruh ter kot priloga ob mesu in ribah. Skladišči se lahko 2-4 mesece. 

Gre za posebna semena iz buč, ki so na poljih dosegle največjo težo, zato imajo zelo dober potencial, da zrastejo do rekordnih tež.

 

Količina: V zip vrečki se nahajajo 3 semena.       Na zalogi

Št. slik: 1

Buča - Atlentic Giant

Cena: 1,49€

Buča Atlantic giant tvori ogromne plodove, ki lahko tehtajo tudi po več 100 kg. Večina rekornih buč iz tekmovanj je prav te sorte. Največje plodove bomo dosegli če na posamezni sadiki pustimo samo en plod. Prav tako pa je meso teh buč primerno tudi za uživanje. V kulinariki je primerna je za vlaganje, za juhe, marmelade, kruh ter kot priloga ob mesu in ribah. Skladišči se lahko 2-4 mesece. 

 

 

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Bučka - Trombetta D'Albenga

Cena: 1,49€

Bučke z zelo dolgim ozkim vratom, meso je oranžne barve in zelo dobrega okusa, z aromo, ki spominja na oreščke. Mlada bučka je zelene barve, kasneje pa postane rumenkasta. Lahko jo gojimo kot plezalko ob opori.

Količina: Vsebina vrečke zadostuje za vzgojo približno 6 sadik.       Na zalogi

Št. slik: 1

Bučka - Jumbo Pink Banana

Cena: 1,59€

Zelo stara sorta buč, ki jo v Severni Ameriki gojijo že 100 let. Plodovi so zelo veliki in v povprečju zrastejo nekaj kilogramov, lahko pa dosežejo tudi več kot 30 kg. Meso je oranžno in izvrstnega okusa. Zelo priljubljena sorta v tujini. Sorta se brez težav skladišči čez celo zimo, saj ima zelo trdo lupino, med tem ko se meso izjemno hitro ob kuhanju zmešča.

Količina: Vsebina vrečke zadostuje za vzgojo približno 5 sadik.       Na zalogi

Št. slik: 2

Bučka - Lufa

Cena: 1,89€
Mladi plodovi se jedo kot bučke (cukini), ko dozori in se posuši, pa v notranjosti nastane spužva, ki se jo lahko uporablja v kuhinji ali kopalnici (kot goba za čiščenje, umivanje...).
Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

1
2
Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava