Domov
Kosarica

Semena eksotičnih vrst

To kategorijo spadajo eksotične rasline, ki jih večinoma v Evropi gojimo predvsem zbirateljsko oziroma kot okrane rasline in praviloma ne rodijo v zadostni meri da bi bile zanimive iz ekonomskega vidika. Nekatere izmed njih so v Evropi manj poznane oziroma se ne gojijo intenzivno, zato jih tudi ni vpisanih v Evropski sortni listi, te rastline se tržijo kot okrasnein so pri kategoriji vrsta rastline označene kot okrasne rastline.

 


Št. slik: 1

Bela pasijonka

Cena: 2,59€

Najbolj poznana vrsta pasijonke, vendar v beli različici. Izjemno dekorativna plezalka, ki zelo bujno raste in cveti. Pozimi jo moramo dobro zaščititi pred zmrzaljo ali pa jo prestavimo v hišo.

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.      Ni na zalogi

Št. slik: 3

Bombaževec

Cena: 1,99€

Rastlina ki iz katere se izdelujejo naravna vlakna bombaža, nas jo seveda gojimo zgolj kot okrasno rastlino. Ima zelo dekorativne rumene cvetove, ko rastlina ocveti se razvijejo majhne, zelene semenske glavice v katerih so semena obdana z množico drobnih laskov, ko o glavica dozori, se razpoči in opazimo lahko mehki, beli bombaž, takrat je raslina še posebaj zanimiva in dekoriativa. 

 

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Sramežljiva mimoza

Cena: 2,59€
Sramežljiva mimoza je ena izmed najbolj zanimivih rastlin na svetu. Ob dotiku njenih listov hitro ugotovimo od kod izvira njeno ime 
 
Je trajnica, ki pa pri nas ne prezimi, zato jo gojimo v loncih. Največja posebnosti rastline je, da ko se listov dotaknemo ali jih stresemo, se obrnejo navznoter in se ponovno odprejo čez nekaj minut. Potrebuje nekoliko višjo zračno vlago, ob primerni oskrbi pa bo rastlina konec poletja tudi rožnato zacvetela.
 
Mimozo je dokaj preprosto vzgojiti iz semena, paziti je potrebno le, da med kalitvijo vzdržujemo temperaturo nad 18°C.
 
Posebnost mimoze si lahko ogledamo na tem posnetku.
Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Pasijonka Edulis

Cena: 1,99€

Vrsta pasijonke, ki jo najpogosteje uporabljamo za pridelavo ploda - marakuje. V primerjavi z nam bolj poznanimi okrasnimi vrstami (passiflora caerulea), raste precej bujnejše, listi so večji, stebla pa močnejša. Cvet je sicer nekoliko manj izrazit kot pri okrasnih vrstah, so pa zato plodovi večji in uporabnejši.

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.      Ni na zalogi

Št. slik: 2

Okrasna Banana

Cena: 2,99€

Vrsta banane ki prihaja iz vzhodne Afrike in raste na nadmorski višini med 1500 in 3000 m, zato ji ustreza milo podnebje brez ekstremnih temperatur, prenese tudi nekaj stopinj pod ničlo, vendar se priporoča dobra zaščita ali vzgoja v loncu. Posebnost te vrste so intenzivno rdeče obarvane sredice ogromnih listov, kar daje posebni dekorativni videz.

Količina: V zip vrečki se nahajajo 3 semena.      Ni na zalogi

Št. slik: 2

Zmajevka

Cena: 2,99€

Izredno lepa, dekorativna, počasi rastoča palma, ki je simbol Kanarskih otokov. Za razliko od drugih pogostih vrst dracen se iz odtrganih listov rastline pocedi rdeč sok, (zmajeva kri), odtod tudi ime, zmajevka. Prvo desetletje je enostebelna, pozneje se steblo razdeli in naredi krošnjo. Semena potrebujejo svetlobo, da kalijo, zato jo zgolj na rahlo pokrijemo s peskom.

Količina: V zip vrečki se nahajajo 3 semena.      Ni na zalogi

Št. slik: 1

Sladkorni trs

Cena: 1,99€

Čeprav sladkorni trs gojijo v toplejšem podnebju bo brez težav zrastel tudi na domačem vrtu, le da ne bo preživel zime na prostem, zato ga je potrebno pred zimo pospravit na toplo oziroma ga enostavno gojimo kot enoletnico. Raste nekako podobno kor proso ali kuruza v steblu pa vsebuje velike količine saharoze, zato ga uporabljajo za proizvodnjo sladkorja. Doma sladkorja po vsej verjetnosti ne bomo proizvajali, vseeno pa je to zelo zanimiva raslina ki bo pritegnila marsikateri pogled. Iz stebla si pa lahko stisnemo slaki sok ki ga uporabimo kot sladilo za doma pripravljene pijače ali čaj.

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.      Ni na zalogi

1
2
Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava