Domov
Kosarica

Semena eksotičnih vrst

OD 15 - 10.2.2023 BREZPLAČNA DOSTAVA PRI PLAČILU PREKO SISTEMA PAYPAL ALI PO PREDRAČUNU


Št. slik: 3

Bombaževec

Cena: 2,49€

Rastlina ki iz katere se izdelujejo naravna vlakna bombaža, nas jo seveda gojimo zgolj kot okrasno rastlino. Ima zelo dekorativne rumene cvetove, ko rastlina ocveti se razvijejo majhne, zelene semenske glavice v katerih so semena obdana z množico drobnih laskov, ko o glavica dozori, se razpoči in opazimo lahko mehki, beli bombaž, takrat je raslina še posebaj zanimiva in dekoriativa. 

 

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.      Ni na zalogi

Št. slik: 1

Sramežljiva mimoza

Cena: 1,89€
Sramežljiva mimoza je ena izmed najbolj zanimivih rastlin na svetu. Ob dotiku njenih listov hitro ugotovimo od kod izvira njeno ime 
 
Je trajnica, ki pa pri nas ne prezimi, zato jo gojimo v loncih. Največja posebnosti rastline je, da ko se listov dotaknemo ali jih stresemo, se obrnejo navznoter in se ponovno odprejo čez nekaj minut. Potrebuje nekoliko višjo zračno vlago, ob primerni oskrbi pa bo rastlina konec poletja tudi rožnato zacvetela.
 
Mimozo je dokaj preprosto vzgojiti iz semena, paziti je potrebno le, da med kalitvijo vzdržujemo temperaturo nad 18°C.
 
Posebnost mimoze si lahko ogledamo na tem posnetku.
Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 2

Pasijonka edulis

Cena: 2,49€

Zaradi podolgovtih plodov, poimenovana tudi banana pasijonka, plodovi nimajo tako in tenzivnega okusa, so pa precej slajši. Izvira iz Andov, zado ji ustrezajo tudi nekoliko nižje temperature. Gijomo v večjem loncu, ki ga čez zimo postavimo na toplo. Zelo lepo cveti.

Količina: V zip vrečki se nahaja 8 - 10 semen.       Na zalogi

1
Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava