Domov
Kosarica

Semena eksotičnih vrst

Z dnem 12.4.2022 zaključujemo s prodajo semen za sezono 2022. Hvala za zaupanje in se priporočamo za naslednje leto.  

Semena so namenjena ljubiteljskemu vrtnarjenju.

 


Št. slik: 3

Bombaževec

Cena: 2,49€

Rastlina ki iz katere se izdelujejo naravna vlakna bombaža, nas jo seveda gojimo zgolj kot okrasno rastlino. Ima zelo dekorativne rumene cvetove, ko rastlina ocveti se razvijejo majhne, zelene semenske glavice v katerih so semena obdana z množico drobnih laskov, ko o glavica dozori, se razpoči in opazimo lahko mehki, beli bombaž, takrat je raslina še posebaj zanimiva in dekoriativa. 

 

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Sramežljiva mimoza

Cena: 1,89€
Sramežljiva mimoza je ena izmed najbolj zanimivih rastlin na svetu. Ob dotiku njenih listov hitro ugotovimo od kod izvira njeno ime 
 
Je trajnica, ki pa pri nas ne prezimi, zato jo gojimo v loncih. Največja posebnosti rastline je, da ko se listov dotaknemo ali jih stresemo, se obrnejo navznoter in se ponovno odprejo čez nekaj minut. Potrebuje nekoliko višjo zračno vlago, ob primerni oskrbi pa bo rastlina konec poletja tudi rožnato zacvetela.
 
Mimozo je dokaj preprosto vzgojiti iz semena, paziti je potrebno le, da med kalitvijo vzdržujemo temperaturo nad 18°C.
 
Posebnost mimoze si lahko ogledamo na tem posnetku.
Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 2

Pasijonka Granadila

Cena: 1,89€

Različica pasijonke z najslajšimi plodovi, imenujejo jo tudi sladka pasijonka. Raste na veliki nadmorski višini, zato ji ustreza nekoliko hladneješe in vlažno podnebe.

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Sladkorni trs

Cena: 1,89€

Čeprav sladkorni trs gojijo v toplejšem podnebju bo brez težav zrastel tudi na domačem vrtu, le da ne bo preživel zime na prostem, zato ga je potrebno pred zimo pospravit na toplo oziroma ga enostavno gojimo kot enoletnico. Raste nekako podobno kor proso ali kuruza v steblu pa vsebuje velike količine saharoze, zato ga uporabljajo za proizvodnjo sladkorja. Doma sladkorja po vsej verjetnosti ne bomo proizvajali, vseeno pa je to zelo zanimiva raslina ki bo pritegnila marsikateri pogled. Iz stebla si pa lahko stisnemo slaki sok ki ga uporabimo kot sladilo za doma pripravljene pijače ali čaj.

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.      Ni na zalogi

1
Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava