Babako je križanec med dvema vrstama papaje, ki izhaja iz Ekvadorja in Kolumbije,danes pa jih gojijo tudi v nekaterih evropskih državah. Plod je brez semen in tehta do 1,5 kg. V sredini je mehko belo jedro, okoli njega pa rahlo rumenkasto oranžno meso. Plodovi vsebujejo veliko vitamina C in encimov, ki pomagajo pri razgradnji maščob v telesu. Imajo zelo osvežujoč in prefinjen rahlo kiselkast okus, zaradi katerega so znani tudi kot šampanjsko sadje.
Babko za razliko od navadne papaje brez večjih težav gojimo tudi pri nas, saj je zaradi svojega naravnega rastišča (raste tudi na 3000 metrih nadmorske višine) precej bolj prilagojen na naše podnebje, pa tudi raste precej kompaktno (nekje do 3 m višine) zato ga lahko gojimo v večjem loncu.
Rastlina ne prezimi na prostem, zato jo pozimi prestavimo v hišo. Gre za izjemno atraktivno in nenavadno rastlino ki bo zagotovo pritegnila pozornost vsakega.
1 letna sadika (obrod lahko pričakujemo v drugem letu).