Izvira iz Vzhodne Azije. Najpogosteje raste na bukovih drevesih, od tod tudi drugo ime, bela bukova goba. Gobe moramo termično obdelati, saj imajo surove grenak priokus, ki pa po kuhanju popolnoma izgine. Kuhana goba ima čvrsto, rahlo hrustljavo teksturo in okus po oreščkih. Uporabljamo jo predvsem za juhe, enolončnice in omake. ali jih kot popečemo na žaru.
Micelij na žitu je primeren za gojenje na žaganju ali lesu listavcev (predvsem bukev).
Ob nakupu prejmete še priročnik, ki vas bo po korakih vodil čez vse postopke za uspešno vzgojo gob.
Več informacij, o vzgoji gob doma, najdete TUKAJ
Od: 15,00 € Od: 13,00 €
Vzgojeno v Sloveniji
Domača sorta
Odporna sorta
Primerno za vzgojo v loncu
Izolirano seme
Vzgojeno v Sloveniji
Domača sorta
Odporna sorta
Primerno za vzgojo v loncu
Izolirano seme