Domov
Kosarica

Moder paradižnik

Modri paradižniki so gotovo največji posebneži med vsemi barvami! Čeprav "modri", so pogosto pravzaprav pisani in le delno modro-vijolične barve, ki niha od sorte do sorte. Zaradi neobičajne barve so včasih po krivem smatrani za GSO-je: selektivno so bili vzgajani skozi desetletja in vsebujejo višjo raven antioksidanta antociana, ki je kriv za njihovo modrikasto-vijolično barvo. Modrikasti paradižniki, ljubkovalno antociančki, so še vedno zelo redki in kot zbirateljska trofeja cenovno najdražji.


Št. slik: 5

Indigo Apple

Cena: 1,49€

Srednje veliki modrikasto-rdeč paradižnik, ki se preliva v čudovitih barvah. Med zorenjem je zeleno-modrikast, ob polni zrelosti pa prevladujeta temno modra do črna in rdeča barva. Zelo dober okus za antocijan paradižnik, sočen in sladek.
 

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 5

Indigo Rose

Cena: 1,49€

Manjši antocijan paradižnik, ki spreminja barvo od vijolično-rdeče pa do skoraj črne ob popolni zrelosti. Izredno atraktiven in dobro roden. Blagega okusa z več tekočine. Priporočamo postavitev na vidno mestu na vrtu!

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.       Na zalogi

Št. slik: 6

Indigo Blue Beauty

Cena: 1,49€

Ime Blue Beauty oz. "moder lepotec" dobro povzame karakteristike sorte: že na videz čudovit paradižnik. Med zorenjem prevladujeta zelena in modro-vijolična, ob zrelosti pa pridobi izredno lepe vijolične-roza odtenke, vrh ramen pa ostane temno moder. Dobrega, osvežilnega okusa, pohvalna je tudi rodnost sorte.

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.      Ni na zalogi

Št. slik: 2

Indigo Pear Drops

Cena: 1,49€

Novejša sorta paradižnika, plodovi rumeni hruškaste oblike z "indigo" rameni, zaradi česar so izjemno dekorativni. Izjemna pa je tudi rodnost ki traja skozi vso sezono. 

Količina: V zip vrečki se nahaja 10 semen.      Ni na zalogi

1
Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava