Domov
Kosarica

Druge eksotične rasline

To kategorijo spadajo eksotične rasline, ki jih večinoma v Evropi gojimo predvsem zbirateljsko oziroma kot okrane rasline in praviloma ne rodijo v zadostni meri da bi bile zanimive iz ekonomskega vidika. Nekatere izmed njih so v Evropi manj poznane oziroma se ne gojijo intenzivno, zato jih tudi ni vpisanih v Evropski sortni listi, te rastline se tržijo kot okrasnein so pri kategoriji vrsta rastline označene kot okrasne rastline.


Št. slik: 3

Bombaževec

Cena: 1,99€

Rastlina ki iz katere se izdelujejo naravna vlakna bombaža, nas jo seveda gojimo zgolj kot okrasno rastlino. Ima zelo dekorativne rumene cvetove, ko rastlina ocveti se razvijejo majhne, zelene semenske glavice v katerih so semena obdana z množico drobnih laskov, ko o glavica dozori, se razpoči in opazimo lahko mehki, beli bombaž, takrat je raslina še posebaj zanimiva in dekoriativa. 

 

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

Št. slik: 1

Sladkorni trs

Cena: 1,99€

Čeprav sladkorni trs gojijo v toplejšem podnebju bo brez težav zrastel tudi na domačem vrtu, le da ne bo preživel zime na prostem, zato ga je potrebno pred zimo pospravit na toplo oziroma ga enostavno gojimo kot enoletnico. Raste nekako podobno kor proso ali kuruza v steblu pa vsebuje velike količine saharoze, zato ga uporabljajo za proizvodnjo sladkorja. Doma sladkorja po vsej verjetnosti ne bomo proizvajali, vseeno pa je to zelo zanimiva raslina ki bo pritegnila marsikateri pogled. Iz stebla si pa lahko stisnemo slaki sok ki ga uporabimo kot sladilo za doma pripravljene pijače ali čaj.

Količina: V zip vrečki se nahaja 5 semen.       Na zalogi

1
Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava