Domov
Kosarica
Kontakt
E.: info@paradiznik.si
T.: 051 844 794
Facebook

Splošni pogoji in politika zasebnosti

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino paradižnik.si (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje Panntour Andrej Jakolič s.p. Krčevina pri Ptuju 71a, 2250 Ptuj, matična številka 8244359000, davčna številka 15703363, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Nakup artiklov v spletni trgovini je mogoč brez registracije in vpisa v spletno trgovino.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

  1. podatke o podjetju Panntour Andrej Jakolič s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka),

  2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

  3. bistvene lastnosti artiklov,

  4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

  5. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),

  6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,

  7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,

  8. časovno veljavnost ponudbe,

  9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),

  10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovine prodajalca v spletni trgovini ažurira.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je v spletni trgovini na spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina podjetja Panntour Andrej Jakolič s.p. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše naročilo v spletni trgovini). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kupca kot prodajalca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca.

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

  1. Plačilo po predračunu

    Pošljemo vam predračun, katerega poravnate preko e-banke ali na banki.
     

  2. Plačilo po povzetju (dostava Pošte Slovenije) Po prejetju paketa, ki vam ga bo dostavila Pošta Slovenije, boste poravnali celoten znesek.
     

  3. Plačilo s plačilnimi karticami prek sistema Paypal

Izdaja računa

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu priloži tudi račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine na spletnem mestu www.paradiznik.si.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočila odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se ne seštevata.

Postopek obveščanja o nakupu

  1. Vaše naročilo v spletni trgovini

  2. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Reklamacije ob prevzemu pošiljke

Če se število naročenih izdelkov ne sklada s prejetimi, ali pa sklepate, da je prišlo med prevozom do poškodbe blaga, se obrnite na dostavno službo, ki je dostavo izvršila. Kontaktni podatki so navedeni na dokumentaciji, ki jo prejmete od dostavne službe. Če sumite na poškodbo blaga med prevozom storite pregled takoj in vpričo dostavljalca. Vse kasnejše reklamacije glede poškodbe blaga ali prevzete količine dostavna služba upošteva le v izjemnih primerih, zato jih tudi prodajalec ne more rešiti ali upoštevati.

Vračilo izdelkov v 14 dneh (odstop od pogodbe)

Imajo pri pogodbah na daljavo pravico, da v roku 14 dni po prejemu naročenega blaga na naš naslov sporočijo, da odstopajo od pogodbe, ne da bi za to morali navesti razlog svoje odločitve. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Edini strošek, ki kupca bremeni v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga (stroški pošiljanja). O morebitnem vračilu blaga nas lahko obvestite na elektronsko pošto info@paradiznik.si, ali pošti na naslov Panntour Andrej Jakolič s.p. Krčevina pri Ptuju 71a, 2250 Ptuj ali na telefonsko številko 051 844 794 Izdelek, ki ga kupec vrača mora biti kolikor je možno skrbno zapakiran in v prvotnem stanju.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik lahko opravi ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Vračilo kupnine bomo izvedli v najkrajšem možnem roku, ki ne bo daljši od 14 dni. Vračilo kupnine bo izvedeno z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.

Pravice potrošnika v zvezi z garancijo, stvarnimi napakami, odstopom od pogodbe in nepravilno opravljenih storitev bolj podrobno ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
 

Panntour Andrej Jakolič s.p., ki kot ponudnik blaga omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo kupcu na spodnji povezavi.
 

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

POLITIKA ZASEBNOSTI

Splošno

V podjetju Panntour, Andrej Jakolič s.p. ki opravlja s spletno trgovino paradižnik.si spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi.Ta politika varstva osebnih podatkov velja za obdelavo in uporabo katerih koli osebnih podatkov, ki jo izvajamo ali se izvaja v našem imenu.

Panntour kot upravljavec osebnih podatkov.

Osebni podatki, ki nam jih posredujete, so obdelani v podjetju PANNTOUR, turistična dejavnost in druge storitve, Andrej Jakolič s.p. Krčevina pri Ptuju 71a 2250 Ptuj, matična številka 8244359000, davčna številka 15703363 (v nadaljevanju: Panntour).

Obdelava osebnih podatkov je nujno potrebna za našo dejavnost. Brez posredovanja osebnih podatkov in brez njihove obdelave vam ne bomo mogli zagotavljati naših storitev (prodaje izdelkov spletne trgovine paradižnik.si).

Vse pri ki na kakršni koli način sodelujejo pri podjetju Panntour in imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Panntour.

Katere osebne podatke obdelujemo in s kakšnim namenom?

Osebne podatke, ki nam jih posredujete in ki jih obdelujemo, uporabljamo za točno določene namene, kot so:  

  1. komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša vprašanja;
  2. sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe (dobava naročenih izdelkov);
  3. tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte / e-novic);
  4. za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;
  5. za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani.

Brez teh podatkov to ne bi bilo mogoče. Predvsem gre za naslednje osebne podatke:

  1. ime in priimek;
  2. naslov za dostavo;
  3. naslov elektronske pošte;
  4. kontaktno telefonsko številko;
  5. druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;
  6. IP naslov naprave;
  7. datum in čas dostopa:
  8. URL naslov spletne strani in napotitveni URL (kanal in kampanja – način pridobitve obiskovalca oziroma vir, preko katerega je obiskovalec prišel na spletno stran);
  9. čas zadrževanja na spletni strani, število in URL-ji obiskanih strani ter skupni čas obiska;
  10. vrsta brskalnika, ki ga uporabljate in uporabljen operacijski sistem

Na kakšni pravni podlagi obdelujemo vaše osebne podatke

Osebne podatke, ki nam jih posredujete, obdelujemo na spodaj navedenih pravnih podlagah:

  • Sklenitev ali izpolnitev pogodbe (dobava naročenih izdelkov)

Kadar opravite nakup izdelkov (sklenete pogodbo) je zbiranje podatkov namenjeno izključno za realizacijo sklenjene pogodbe (dostave izdelkov). Ko v obrazec vpišete svoje podatke se strinjate, da z namenom nadaljnje komunikacije vaše osebne podatke hranimo na podlagi legitimnega interesa podjetja.

V tem primeru obdelujemo in hranimo vaše podatke za potrebe pošiljanje naročenega izdelka na vaš naslov, obveščanje o zalogi oz. datumu dostave izdelka. Posredujemo jih le podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe). Kateri so zavezani varovati osebne podatke pod pogoji kot to zahteva zakon.

  • Izpolnitev zakonskih obveznosti

Dolžnost, določena s slovenskim pravom ali pravom EU – Zakon o računovodstvu Obligacijski zakonik itd.

Izdaja računov za kupljeno blago.

Posredovanje osebnih podatkov posameznikov državnim organom in drugim upravljavcem za izpolnjevanje svojih ali njihovih zakonskih obveznosti ali pristojnosti.

  • Privolitev

Pri prijavi na naše e-novice se strinjate, da vam pošiljamo e-poštna sporočila s katerih se lahko tudi kadarkoli na razumljiv in enostavni način odjavite.

S prijavo na e-novece se strinjate da do morebitnega preklica po elektonski pošti sprejemate naša tržna obvestila (ki so vezana na vsebino spletne trgovine paradižnik.si). S tem nameno hranimo elektronski naslov, ime, priimek. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali popoln izbris oziroma prekličete to soglasje.

Za pošiljanje e-novic uporabljamo spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov izključno za namen pošiljanja e-novic: ime, priimek, elektronska pošta, država. Spletna platform MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679),Politiko zasebnosti izvajalca MailChimp si lahko ogledate na: https://mailchimp.com/legal/privacy/.

Komu posredujemo vaše osebne podatke?

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam, razen tistim s katerimi imamo sklenjeno pisno pogodbo na podlagi katere izvajajo določene aktivnosti v zvezi z obdelavo podatkov. Ti izvajalci so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov. Pogodbeni izvajalci ki jim posredujemo osebne podatke so:

  • Izdelovalci in vzdrževalci računalniških aplikacij in spletnih mest.
  • Izvajalci ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (dostavne službe)
  • Spletna platforma za pošiljanje e-novic
  • trženjska, raziskovalna in analitična podjetja

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Ali posredujemo vaše osebne podatke v tretje države?

Panntour, ne posredujejo osebnih podatkov v tretje države. Izjema so statistični podatki o obisku in uporabi spletnih mest, za katere se uporabljajo spletne platforme Google Analytics in morebitni drugi pogodbeni izvajalci ki imajo sedež zunaj EU ti izvajlaci so dolžni v svojih Splošnih pogojih uporabe in Politiki zasebnosti zagotavlja spoštovanje pravil iz Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke?

Vaše podatke hranimo in obdelujemo v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja (izpolnitve naročila), v primeru pridobljenih osebnih podatkov na podlagi privolitev, pa do preklica, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov določen z zakonom.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali uničimo, kar pomeni, da jih ni mogoče nikakor povezati z vami.

Obdelava piškotkov in ostala sredstva tehnološkega nadzora

O politiki piškotkov si lahko preberete več na http://paradiznik.si/piskotki

Prostovoljnost posredovanja podatkov.

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti pogodbe (opraviti nakupa izdelkov).

Kakšne so vaše pravice?

V skladu s Splošno uredbo imate kot  posameznik sledeče pravice iz varstva osebnih podatkov:

  1. Zahtevate lahko informacije o tem, ali imamo osebne podatke o vas in, če je tako, katere podatke imamo ter na kakšni podlagi jih imamo in zakaj jih uporabljamo.
  2. Zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov.
  3. Zahtevate popravke osebnih podatkov, kot je popravek nepopolnih ali netočnih osebnih podatkov.
  4. Zahtevate izbris vaših osebnih podatkov, kadar ni razloga za nadaljnjo obdelavo oziroma kadar uveljavlja svojo pravico do ugovora glede nadaljnje obdelave.
  5. Ugovarjati nadaljnji obdelavi osebnih podatkov.
  6. Zahtevati omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, kar pomeni prekinitev obdelave osebnih podatkov.
  7. Zahtevati prenos vaših osebnih podatkov v strukturirani elektronski obliki k drugemu upravljavcu, v kolikor je to mogoče in izvedljivo.
  8. Prekličete privolitev oziroma soglasje, ki ste ga podali za zbiranje, obdelavo in prenos vaših osebnih podatkov za določen namen.

Postopek uveljavljanja pravic

Naštete pravice lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@paradiznik.si ali po pošti na naslov: Panntour, Andrej Jakolič s.p. Krčevina pri Ptuju 71a, 2250 Ptuj. Panntour se zavezuje da bo zahtevo obravnaval in jo izpolnil v roku 15 delovnih dni od prejema.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko kadarkoli obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov preko elektronskega naslova info@paradiznik.si.

Varovanje osebnih podatkov

Na našem spletnem mestu uporabljamo varnostne ukrepe za zaščito vaših podatkov pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo ali uničenjem oziroma pred nepooblaščenim dostopom do podatkov. Spletna stran  gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom.



Prijava na E-novice: Strinjam se s pogoji Prijava