Domov
Kosarica
Kontakt
E.: info@paradiznik.si
T.:
Facebook

O meni

Pričelo se je 8 let nazaj, po naključju. V času srednje šole, ko sem v trgovinah iskal okuse nekoč znanega domačega paradižnika. Naletel pa na klasične industrijske sorte s trdo lupino in z le malo okusa. Razočaran nad tem, kar ponujajo trgovske police, sem se odločil za lasten vrt. Prve sadike sem vzgojil iz ozkega nabora sort, ki so bile dosegljive v trgovinah.
Pri iskanju nasvetov za vzgojo sem pri tem naletel na enake navdušence in pričel s prvimi menjavami semen. Takrat se je pričel odpirati pisan svet, ki ni videl več le klasične rdeče: prejel sem črne, pisane, oranžne, celo modre paradižnike! Kmalu je postala ponudba domačih zbirateljev premajhna, zato sem pričel z nakupi in menjavami po vsem svetu. 

Danes imam v albumu zbranih čez 1500 sort paradižnika vseh barv ter še okoli 500 sort druge zelenjave.
Leta 2016 sem še uradno registiral podjetje Tomatic (kombinacija mojega imena ter angleškega poimenovanja za paradižnik) ter po vpisih v vse ustrezne registre v lanski sezoni prvič vrtičkarjem ponudil višek doma pridelanih semen.
V zaenkrat edini domači spletni trgovini ponujam semena zelenjave, ki niso zrasla na poljih semenarn oz. multinacionalk  - ki jih lahko preštejemo na prste ene ali dveh rok - temveč na domačem slovenskem vrtu. Ta je raznolik in barvit, zaradi prostora pa količinsko zelo omejen.
Vsa semenska ponudba je posledična izrazito omejena, prav vsako seme pa je ročno shranjeno, fertmentirano, ročno prešteto in pakirano. In kar je bistveno: nobeno izmed semen ni hibridno. Kar pomeni da lahko prav vsa shranite za prihodnje leto.
Ponudba je na voljo le določen čas v letu. Zato je osrednji namen strani pred vami usmerjen zlasti v informiranje - o vzgoji, sortni raznovrstnosti, novitetah. V želji, da radovednost prevzame tudi vas.

Lokacija vrta

Prijava na E-novice: Prijava